Conferința de presă de finalizare a proiectului “Simplificarea procedurilor administrative și elaborare SIDU și PMUD la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea”

“Simplificarea procedurilor administrative și elaborare SIDU și PMUD la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea”

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea anunță finalizarea proiectului “Simplificarea procedurilor administrative și elaborare SIDU și PMUD la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea” cod SMIS 135121/SIPOCA 804, finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, Axa Prioritară Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente.

În data de 08 mai 2020 a fost semnat Contractul de finanțare aferent proiectului, între Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Râmnicu  Vâlcea.Valoarea totală a proiectului a fost de 2.961.910,00 lei, din care finanțarea nerambursabilă de la Uniunea Europeană a fost de 2.517.623,50 lei. Perioada de implementare a fost, conform Contractului de Finanțare, 08 mai 2020-08 septembrie 2022.

Proiectul a avut ca obiectiv specific consolidarea capacităţii instituţionale, eficientizarea activităţii prin simplificarea procedurilor administrative şi reducerea birocraţiei pentru cetăţeni, prin:
1. Implementarea unor mecanisme şi proceduri standard la nivel local pentru fundamentarea deciziilor şi planificarea strategică pe termen lung prin elaborarea documentelor strategice ce vor sta la baza obţinerii finanţărilor din politica de coeziune aferentă perioadei 2021 - 2027, respectiv Strategia integrată de dezvoltare urbană şi a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.
2. Implementarea unor măsuri de simplificare pentru cetăţeni, în corespondenţă cu Planul integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetăţenilor, atât din perspectivă back-office (adaptarea procedurilor interne de lucru, digitalizarea arhivelor), cât şi front-office.

REZULTATE OBȚINUTE
1. Mecanisme şi proceduri standard implementate la nivel local pentru fundamentarea deciziilor şi planificare strategică pe termen lung atins prin Rezultat de proiect 1 - Elaborare PMUD şi SIDU.
2. Proceduri simplificate vizând competențele partajate, pentru reducerea birocraţiei pentru cetăţeni la nivel local, corelate cu Planul integrat de simplificare a procedurilor administrative pentru cetăţeni implementate – Sistem informatic
integrat incluzând componente front-office: Servicii electronice vizând competenţele partajate exercitate de instituţie, Soluţie de portal extranet pentru colaborare inter-instituţională în domeniul competenţelor partajate, soluţie de publicare a datelor deschise (open data) relativ la serviciile publice partajate, respectiv componente back-office: Patrimoniu; ordine şi siguranţă publică – Poliţie Locală, Raportarea incidentelor de pe domeniul public, GIS; Soluţie Buget-contabilitate pentru Direcţia Economico- Financiară şi pentru unităţile subordonate din învăţământul preuniversitar atins prin Rezultat de proiect 2 - server de aplicaţii.

Citit de 526 ori Ultima modificare facută Marți, 10 Ianuarie 2023 15:46
Top