Sâmbătă, 1 Iunie, Râmnicul devine Regatul Copiilor!

Primăria Municipiului și partenerii săi au pregătit pentru Ziua Copilului o gamă largă și diversă de evenimente, de care să se bucure nu doar cei mai mici cetățeni ai Râmnicului, ci toți locuitorii orașului.

 

Zona Centrală va fi polul distracției pentru mici și mari: muzică, dans, jocuri și un târg de adopții canine

 

Fiind prima sâmbătă din lună, Primăria municipiului continuă tradiția începută de Ziua Mondială a Animalelor fără Stăpân și organizează în Parcul Mircea cel Bătrân, între orele 11.00 – 14.00, o nouă ediție a Târgului de Adopții Canine, în cadrul căruia câini de la Adăpostul de la Fețeni vor fi prezentați celor ce doresc să-și îmbogățească viața cu un prieten necuvântător. Municipalitatea speră ca de data aceasta rezultatul Târgului de Adopții să fie unul mai bun decât până acum, ținând cont că la ediția precedentă nu a fost adoptat niciun câine, iar din cei 5 câini adoptați la prima ediție, din aprilie, 3 au fost returnați ulterior la Adăpostul de la Fețeni. Toate patrupedele ce vor fi prezentate în cadrul acestui eveniment sunt deparazitate, iar adulții sunt sterilizați.

Între orele 13.00 – 14.00, în Scuarul Mircea cel Bătrân („La vaza cu flori”) se va desfășura un concert al Fanfarei Județene „Constantin Brâncoveanu”, iar de la ora 14.00 și până la ora 20.00, în Parcul Mircea cel Bătrân vor avea loc mai multe activități pentru copii organizate de Clubul de Tineret „Gutenberg”.

De la ora 18.30 și pînă la ora 22.00, pe scena din Scuarul Mircea cel Bătrân se vor derula mai multe spectacole pentru cei mici: reprezentația „Chestia aceea rotundă” („That Round Thing”) a Teatrului Davai din Israel (prezent în oraș la invitația Teatrului Municipal „Ariel”), Concertul „Magia Disney” al Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, un mini-show coregrafic cu Școala de Dans „Ru Apollo” și un Concert Andra GOGAN, artistă și vloggeriță foarte cunoscută în rândul copiilor și tinerilor, intrată, împreună cu fratele său, în Cartea Recordurilor pentru „Cel mai lung concert live susținut de un copil” (200 de minute) și „Cele mai multe CD-uri lansate de un copil” (16 albume).

 

Concursuri și multă distracție pe aleile Parcul Zăvoi

 

Un alt loc ce va fi cucerit complet de cei mici de ziua lor va fi Parcul Zăvoi. În zona Lacului cu nuferi, între orele 9.00 – 16.00, prin grija Clubului de Tineret „Lykaios” se va organiza o nouă ediție a Concursului de ciclism pentru copii „Wolfbike”, o manifestare deja de tradiție în ansamblul evenimentelor dedicate zilei de 1 Iunie. De la ora 10.00, pe esplanada Teatrului Municipal „Ariel” va demara „Ziua Porților Deschise la Ariel”, ocazie pentru cei mici să afle, din spatele cortinei, mecanismele și personajele care pun în mișcare un spectacol de teatru. Tot în Parcul Zăvoi, între orele 14.00 – 17.00, se va desfășura și evenimentul „Jocurile copilăriei”, organizat de Cofetăria „Arkadia”.

 

„Lansează un vis” la Grădina Zoologică

 

Dintre locurile de desfășurare a manifestărilor din cadrul Zilei Copilului nu putea lipsi Grădina Zoologică din Ostroveni, unde Asociația „More Than a Smile” adresează copiilor invitația „Lansează un VIS” – un ansamblu de evenimente și multe suprize ce se va desfășura între orele 10.00 – 14.00. Accesul este gratuit, iar celor ce doresc să participe, Compania ETA Râmnicu Vâlcea le pune la dispoziție o cursă de dus, cu plecare la ora 9.30 din Dispeceratul Nord (pe traseul Liceul Sanitar – Spitalul Județean – Complex Traian – Sala Polivalentă – Autogara Traian – Shopping City – Maternitate – prelungirea bd. Tineretului – Kaufland Ostroveni – str. Nicolae Iorga – Grădina Zoologică), și o alta de întoarcere (pe același traseu), cu plecare la ora 14.00 de la Zoo Ostroveni.

Nu în ultimul rând, în parcarea Shopping City, în perioada 30 mai – 2 iunie, între orele 11.00 – 23.00, se va desfășura „Festivalul Copiilor” constând în parc de distracții, festival gastronomic și concerte live.

 

De 1 iunie se deschide Ștrandul Ostroveni: condiții excelente la tarife neschimbate și gratuități pentru pensionarii din Râmnic

 

Baza de agrement ”Ştrand Ostroveni” din administrarea Primăriei municipiului va fi deschisă vizitatorilor de sâmbătă, 1 iunie, oferind aceleaşi condiţii excelente ca și în anii precedenți: două bazine cu apă dulce, două bazine cu apă sărată, grupuri sanitare moderne şi spaţii elegante pentru comerţ şi alimentaţie publică. Tarifele de acces au rămas, și în acest an, neschimbate, respectiv 15 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copiii cu vârsta între 5 şi 14 ani; micuții sub 5 ani au intrarea gratuită, iar pensionarii din Râmnicu Vâlcea se bucură în continuare de gratuitate în zilele de luni până joi, în baza prezentării la intrare a cuponului de pensie şi a actului de identitate. Programul de funcţionare al ștrandului din sudul municipiului este între orele 08.00 – 20.00 de marţi până duminică, iar lunea între orele 11.00 – 20.00. Baza de agrement are acoperire WiFi gratuită, precum și o zonă sportivă alcătuită din două terenuri de fotbal și tenis de câmp dotate cu nocturnă, lângă care este amenajat și un loc de joacă pentru copii cu tobogan, leagăne și trambulină. De precizat că în parcarea aferentă Ștrandului există o stație de încărcare a mașinilor electrice, amplasată de Primăria Municipiului în baza unui proiect cu finanțare europeană.

Accesul la Ștrandul Ostroveni se poate face și cu bilete achiziționate on-line de pe site-ul IaBilet.ro; după achiziționarea biletelor, codul QR al acestora trebuie prezentat (printat sau direct de pe dispozitiv mobil) la cititoarele aferente turnicheților de la intrare.

 

 

Biroul de Presă

Citit de 1448 ori
Top